— woensdag 25 maart 2015, 11:11 | 0 reacties, praat mee

Archief Joop van Tijn naar Persmuseum

Het Persmuseum krijgt op 9 april aanstaande de beschikking over het volledige archief van de in 1997 overleden journalist Joop van Tijn. Ter gelegenheid van de overdracht zal het Persmuseum foto's en markante documenten in een kleine expositie tentoonstellen. Het moment van overdracht wordt ingeleid door journalist en programmamaker Coen Verbraak, met medewerking van Max van Weezel en John Jansen van Galen. Van Tijns archief bevat correspondentie, notities, persoonlijke stukken en materiaal dat samenhangt met zijn werk voor onder meer de Haagse Post en Vrij Nederland, waar Van Tijn hoofdredacteur was. Daarnaast was Van Tijn een regelmatige gast in politieke programma's op radio en tv. Hij was bijna 25 jaar gespreksleider van het radioprogramma 'Welingelichte Kringen'. Het Persmuseum noemt het archief een van de belangrijkste toevoegingen aan de collectie die het recent ontving. De Van Tijn-expositie is tot en met 10 mei 2015 te bezichtigen.

Bekijk meer van

Persmuseum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.