training eu starters

— vrijdag 5 augustus 2016, 14:57 | 0 reacties, praat mee

Persmuseum fuseert met Beeld en Geluid

Het Persmuseum fuseert op zo kort mogelijke termijn met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De richtdatum is 1 januari 2017. Persmuseum en Beeld en Geluid vormen dan één bedrijf met één directie, meldt De Persmus, het huisorgaan van het museum. De naam Persmuseum verdwijnt mogelijk. De Raad van Toezicht van het Persmuseum heeft dat besloten onder voorbehoud van een aantal inhoudelijke en juridische aspecten. Het museum dient een nieuwe subsidieaanvraag in bij de Raad voor Cultuur, nadat dit adviesorgaan in mei de aanvraag had afgewezen. Laatste wijziging: 28 oktober 2016, 11:50

De Raad voor Cultuur bood het Persmuseum de kans toch nog twee ton subsidie per jaar voor de komende vier jaar te verwerven als het aan vier voorwaarden zou voldoen, waaronder een fusie met Beeld en Geluid.

Directeur wordt Jan Müller, die aan het hoofd staat van Beeld en Geluid. Hij is momenteel al interim-directeur van het Persmuseum.

Beeld en Geluid had al besloten zijn eigen mediamuseum ingrijpend te vernieuwen. Nu wordt bekeken hoe het Persmuseum binnen die plannen een eigen plaats kan krijgen, aldus Müller.

Vanaf de tweede helft van 2017 krijgt het Persmuseum een eigen ruimte binnen het instituut. Maar of dat onder het merk Persmuseum gaat, is nog de vraag.

Van het personeel kan iedereen blijven. Het voortbestaan van de Stichting Vrienden van het Persmuseum is onzeker.

Volgens Muller zou ook de Stichting Pers & Prent, organisator van de jaarlijkse Inktspotprijs, het moeilijk krijgen, maar volgens Saskia van Loenen, Voorzitter stichting Pers & Prent, klopt dat niet.

Van Loenen: ‘Pers & Prent ‘hangt’ dan ook niet ‘onder het Persmuseum’, zoals hij stelt – iets wat hij als oud-lid van de Raad van Toezicht van het Persmuseum toch zou moeten weten. Pers & Prent is volkomen zelfstandig, ontvangt geen geld van het Persmuseum, heeft een eigen begroting en kan uitstekend haar eigen broek ophouden’.

Meer bij De Persmus, inclusief een interview met Jan Müller (.pdf)

(de reactie van Van Loenen is op 28-10-2016 toegevoegd, red.)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.