training eu starters

— dinsdag 15 mei 2012, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Raad voor Cultuur wil één mediafonds

De Raad voor Cultuur heeft een positief advies afgegeven voor een fusie van het Stimuleringsfonds voor de Pers en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties. Die zouden moeten worden samengevoegd tot één nieuw mediafonds. Dit schrijft van de Raad voor Cultuur aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Minister Van Bijsterveldt stelde een fusie al voor in haar mediabrief van 2011. Een onderzoek naar de mogelijkheden tot samenwerking werd in oktober vorig jaar al omgezet in een adviesaanvraag bij de Raad van Cultuur gericht op de vorming van één nieuw fonds. De Raad pleit voor één fonds dat zich richt op de 'ontwikkeling en vernieuwing van mediacontent'. Het moet daarbij geen onderscheid meer maken in de vorm. Nu richt het Mediafonds zich op culturele producties voor radio, televisie en internet en het Stimuleringsfonds voor de Pers op journalistieke producties van de geschreven pers. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 19:16

Het Mediafonds ziet uit naar het spoedige begin van de samenwerking met het Persfonds. Het bestuur en directie van het Stimuleringsfonds voor de Pers (SvdP) plaatst nog wel enkele kanttekeningen bij het advies van de Raad voor Cultuur, vooral wat betreft het convergeren van media. Ze hopen dat de journalistieke functie gewaarborgd kan blijven.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.