— vrijdag 8 juli 2016, 15:24 | 0 reacties, praat mee

Persgroep schrapt drie bepalingen uit freelanceovereenkomst

ANP/AFP Daniel Roland

De Persgroep heeft, zoals donderdagavond beloofd, zijn overeenkomst voor freelancers aangepast. In de herziene versie zijn drie bepalingen geschrapt. In die bepalingen omschreef de Persgroep dat alle financiële risico's in het geval van schijnzelfstandigheid voor de rekening van de zelfstandige komen, zoals Villamedia donderdag voor het voetlicht bracht.

Naast het schrappen van bepalingen 4.7, 4.9 en 4.10 uit de oorspronkelijke voorwaarden (PDF), is ook bepaling 10.7 herschreven. Daarin legt de Persgroep nu de nadruk op het feit dat het concern in geval van schijnzelfstandigheid gerechtigd is het honorarium van de freelancer aan te passen aan de nieuwe situatie. Het verhalen van eventueel geleden schade staat ook nog altijd nadrukkelijk vermeld, maar is afgezwakt tot het verhalen van schade, voor zover rechtens toegestaan. Ook punt 14.4 is ietwat ingekort.

De aangepaste voorwaarden zijn hier te vinden (PDF). Later vrijdagmiddag worden ze ook gepubliceerd op de website van de Persgroep.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.