banner festival 23

— dinsdag 5 februari 2019, 17:40 | 1 reactie, praat mee

Perdiep Ramesar begint communicatiebureau

De website Perdiep.nl moest door de toeloop na Ramesars open brief in onderhoud | Perdiep.nl

Voormalig journalist Perdiep Ramesar meldt op LinkedIn de oprichting van een communicatiebedrijf. Hij wil voorafgaand aan het begin van deze nieuwe fase van zijn carrière "mijn stilte over mijn ontslag als journalist bij een bekende landelijke krant doorbreken". Laatste wijziging: 6 februari 2019, 10:18

Toen Ramesar eind 2014 werd ontslagen nadat berichten die hij voor Trouw schreef deels op verzinsels bleken te baseren, volgde een periode van discussie en zelfreflectie binnen de journalistiek. Ramesar zou de jaren erop bovendien niet het laatste voorbeeld van fictiedrift en plagiaat onder journalisten blijken.

Ramesar: “Waar ik allereerst duidelijk over wil zijn, is dat ik geen enkel verhaal heb verzonnen. Ik heb echte personen gesproken voor die verhalen.” Hij zegt ‘journalistieke codes’ te hebben geschonden door “niet zorgvuldig genoeg om te gaan met het goed nachecken, het noteren, het fingeren en het anonimiseren van namen van bronnen en dat vervolgens niet goed in mijn administratie bij te houden.”

Dat mensen op het verkeerde been zijn gezet en zijn gekwetst betreurt Ramesar. De voormalig journalist wijt dat aan prestatiedrang om successen te blijven behalen. “Het beroep van journalist heb ik vaarwel gezegd”, schrijft hij.

Ramesar wil zich nu met het communicatiebureau richten op het entameren van communicatie “op een warme en authentieke manier waarbij het hart, de ziel, de geest en het lichaam congruent met elkaar samengaan en dat mensen staan voor hun boodschap!” Meer bij LinkedIn

Bekijk meer van

Trouw Perdiep Ramesar

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

P.T. Punt, 6 februari 2019, 09:36

Moedig. Alleen het gebruik van het woord ‘nachecken’ behoeft nog enige reflectie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.