website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Perdiep Ramesar begint communicatiebureau

Lars Pasveer — Geplaatst in Journalistiek op dinsdag 5 februari 2019, 17:40

De website Perdiep.nl moest door de toeloop na Ramesars open brief in onderhoud | Perdiep.nl

De website Perdiep.nl moest door de toeloop na Ramesars open brief in onderhoud | Perdiep.nl

Nieuws Voormalig journalist Perdiep Ramesar meldt op LinkedIn de oprichting van een communicatiebedrijf. Hij wil voorafgaand aan het begin van deze nieuwe fase van zijn carrière "mijn stilte over mijn ontslag als journalist bij een bekende landelijke krant doorbreken".

Toen Ramesar eind 2014 werd ontslagen nadat berichten die hij voor Trouw schreef deels op verzinsels bleken te baseren, volgde een periode van discussie en zelfreflectie binnen de journalistiek. Ramesar zou de jaren erop bovendien niet het laatste voorbeeld van fictiedrift en plagiaat onder journalisten blijken.

Ramesar: “Waar ik allereerst duidelijk over wil zijn, is dat ik geen enkel verhaal heb verzonnen. Ik heb echte personen gesproken voor die verhalen.” Hij zegt ‘journalistieke codes’ te hebben geschonden door “niet zorgvuldig genoeg om te gaan met het goed nachecken, het noteren, het fingeren en het anonimiseren van namen van bronnen en dat vervolgens niet goed in mijn administratie bij te houden.”

Dat mensen op het verkeerde been zijn gezet en zijn gekwetst betreurt Ramesar. De voormalig journalist wijt dat aan prestatiedrang om successen te blijven behalen. “Het beroep van journalist heb ik vaarwel gezegd”, schrijft hij.

Ramesar wil zich nu met het communicatiebureau richten op het entameren van communicatie “op een warme en authentieke manier waarbij het hart, de ziel, de geest en het lichaam congruent met elkaar samengaan en dat mensen staan voor hun boodschap!” Meer bij LinkedIn

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. P.T. Punt, 6 februari 2019, 09:36

    Moedig. Alleen het gebruik van het woord ‘nachecken’ behoeft nog enige reflectie.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.