training eu starters

— woensdag 12 november 2014, 08:49

Trouw-journalist weg na verzinsels

UPDATE Dagblad Trouw heeft een journalist weggestuurd nadat intern onderzoek de juistheid van citaten of zelfs het bestaan van opgevoerde bronnen in artikelen niet kon bevestigen. Dat meldt de hoofdredactie vandaag in een mededeling in de krant. De redactie werd gisteren geïnformeerd over het besluit, dat wordt aangevuld met onderzoek naar de feiten en omstandigheden waaronder de verzonnen publicaties konden ontstaan. De commissie, die enkele weken onderzoek zal doen, gaat ook aanbevelingen doen. Trouw wil daarmee voorkomen dat een situatie als deze zich nog eens kan voordoen. Hoogleraar journalistiek Jeroen Smit en oud-rechter bij het Europees Hof Egbert Myjer, tevens vice-voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, vormen de commissie. "Voor Trouw staat de geloofwaardigheid van de krant voorop. Daarin ligt de reden voor dit onafhankelijk onderzoek. Twijfel over de betrouwbaarheid van publicaties raakt immers aan de integriteit van de krant", aldus de hoofdredactie. Laatste wijziging: 12 november 2014, 10:41

De NOS meldt inmiddels op basis van verschillende bronnen dat het zou gaan om verslaggever Perdiep Ramesar. De Haagse journalist verwierf bekendheid met zijn stukken over jihadisten en de Haagse Schilderswijk. Daarnaast won Ramesar eerder dit jaar de Divali Award, een jaarlijkse prijs voor een persoon of instelling die bijdraagt aan de emancipatie van zuid-Aziaten in Nederland.

Bekijk meer van

Trouw

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.