word studentlid

— donderdag 13 augustus 2015, 09:12 | 0 reacties, praat mee

Pearson verkoopt belang The Economist

Pearson verkoopt belang The Economist
Jack Taylor / AFP

De educatieve uitgeverij Pearson heeft het belang van vijftig procent in zakentijdschrift The Economist afgestoten. Twintig procent werd terugverkocht aan The Economist zelf; de rest ging naar investeringsmaatschappij Exor. The Economist betaalt omgerekend ruim 255 miljoen euro voor het belang. Laatste wijziging: 13 augustus 2015, 09:15

Exor betaalt 402 miljoen euro voor het aandeel in The Economist. Pearson, dat zich wil richten op de core business educatie, stootte recent ook al zakenkrant The Financial Times af voor 1,2 miljard euro. Dat Pearson ook van The Economist afwilde, hing al in de lucht.

Volgens The Economist betekent het terugkopen van het aandeel en het overhevelen van het restant naar Exor dat de onafhankelijkheid gewaarborgd is en het risico wordt gespreid. Om de aandelentransactie te kunnen financieren, verkoopt The Economist hun iconische kantorencomplex in Londen.

“Het [gebouw] heeft ons altijd goed gediend. Nu stelt het ons in staat om het belangrijkste bezit, onze onafhankelijkheid, te verstevigen. Nieuwe kantoren, met meer ruimte voor onze digitale ambities en die voldoen aan de eisen van de 21e eeuw, betekenen het begin van een nieuw hoofdstuk in ons bestaan”, aldus een verklaring van de uitgeverij.

De uitgeverij dankt Pearson voor de samenwerking over de jaren: “Wij allen zijn hen veel dank verschuldigd.”

Bekijk meer van

The Economist Pearson

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.