— donderdag 23 juli 2015, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Financial Times verkocht aan Nikkei Inc.

Niklas Halle'n / AFP

UPDATE De Britse uitgever Pearson heeft zakenkrant The Financial Times verkocht aan het japanse Nikkei Inc., voor 844 miljoen pond. Persbureau Reuters meldd eerder al van een aanstaande verkoop aan een "internationale wereldwijd opererend digitaal nieuwsconcern" op basis van een anonieme bron die betrokken is bij de verkoop. Laatste wijziging: 23 juli 2015, 16:39

Nikkei is een van de grootste uitgevers in Japan met een jaarlijkse omzet van 1 miljard pond. Met de verkoop kan Pearson zich volledig op educatie richten en niet meer op de mediasector, zo meldt het bedrijf. Pearson zei vorig jaar nog dat de verkoop van de Britse krant geen prioriteit had, maar er wordt al jaren gespeculeerd over een eventuele verkoop omdat Pearson zich steeds meer richt op educatie. 

The Financial Times geeft aan dat een aandeel in The Economist en in het hoofdkantoor van FT in Londen niet in de deal zijn inbegrepen.

Bekijk meer van

Pearson Financial Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.