persveilig seminar

— woensdag 4 mei 2022, 17:02 | 0 reacties, praat mee

Paul Witteman neemt na acht jaar afscheid van Podium Witteman

© ANP/Patrick Harderwijk

Paul Witteman neemt na acht seizoenen afscheid van zijn muziekprogramma Podium Witteman. De laatste aflevering is op zondag 15 mei te zien op NPO 2, maakt omroep NTR woensdag bekend. Laatste wijziging: 5 mei 2022, 08:51

De presentator heeft de beslissing zelf “met pijn in het hart” genomen. “Ik heb besloten te stoppen omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan”, aldus Witteman. “Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek.”

Het programma is ontstaan uit Wittemans voorliefde voor klassieke muziek, zegt NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen. “Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO 2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassieke muziekprogrammering van de NTR en de publieke omroep.”

De omroep is met de NPO in gesprek over een opvolger voor Podium Witteman.

Bekijk meer van

Paul Witteman NTR

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.