— dinsdag 29 september 2015, 11:03 | 0 reacties, praat mee

Joodse Omroep vindt onderdak bij EO

Sander Koning / ANP

Het geluid en de identiteit van de Joodse Omroep krijgt een plek binnen de EO. De EO, de Joodse Omroep en de Joodse geloofsgemeenschap in Nederland hebben afspraken gemaakt over de periode na 2015, wanneer de Joodse Omroep geen deel meer uitmaakt van het publieke bestel. De zogeheten 2.42-omroepen verdwijnen door een wijziging in de Mediawet per 2016. Laatste wijziging: 29 september 2015, 11:11

Eerder zag de Joodse Omroep een scenario voor zich waarbij de omroep een aparte afdeling binnen de NTR zou kunnen worden.

Dat de missie van de EO en de Joodse Omroep niet hetzelfde zijn, is volgens Arjan Lock, voorzitter Raad van Bestuur van de EO Lock en Directeur van de Joodse Omroep Alfred Edelstein nooit een lastig thema geweest tijdens de gesprekken. “We erkennen de verschillen en geloven dat wij vanuit onze betrokkenheid en wederzijdse relaties op een goede manier garant kunnen staan voor het in alle vrijheid laten horen van het geluid van de diverse Joodse geloofsgemeenschappen.”

Bekijk meer van

NTR Joodse Omroep EO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.