— maandag 8 februari 2021, 08:00 | 0 reacties, praat mee

Papieren kranten niet bezorgd door winterweer

Distributie van kranten - © Maarten Hartman / ANP

Vrijwel alle ochtendbladen van Nederland worden maandagmorgen niet bezorgd, melden diverse kranten. De uitgevers vinden het bezorgen van gedrukte kranten vanwege de extreme weersomstandigheden niet verantwoord.

Het is volgens hen te gevaarlijk voor chauffeurs, distributeurs en bezorgers. “Verschillende vervoersbedrijven waarmee wij samenwerken hebben ons in de loop van de dag laten weten dat ze hun chauffeurs niet op pad willen sturen,” zegt Gerda van der Poel, directeur bezorging van DPG Media, uitgever van onder meer het AD. “Vervolgens zouden wij in dit winterweer 20.000 bezorgers in Nederland de straat op sturen en dat is onverantwoord. Lokaal kan het meevallen, maar we hebben in het verleden te veel nare ongelukken met bezorgers gehad die met deze weersomstandigheden de weg op zijn gegaan.”

Naast DPG Media vinden ook de andere uitgevers zoals Mediahuis bezorging van de ochtendkranten morgen niet verantwoord. De kranten worden niet gedrukt en bezorgd. Ze worden zondagavond wel door de redactie gemaakt en zijn veelal digitaal gratis beschikbaar op de krantensites.

Maandag zullen DPG en Mediahuis in de loop van de dag besluiten of de verspreiding van middagkranten wel mogelijk is. Meer bij het AD / de Volkskrant / De Telegraaf / IJmuider Courant

Bekijk meer van

Mediahuis DPG Media

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.