training eu starters

— maandag 7 juli 2014, 08:24 | 0 reacties, praat mee

‘Papieren krant wordt luxeproduct’

De ene hoofdredacteur zweert bij papier en de ander werft zelf telefonisch lezers voor de iPad-versie , zo blijkt uit een dubbel-interview met Philippe Remarque (Volkskrant) en Peter Vandermeersch (NRC) in De Tijd. Over het bod van De Persgroep op Mecom zegt Van­der­meersch: "De media, dat zijn wij, maar voor­al ook Goog­le en Fa­cebook. Als je de markt zo de­fi­ni­eert, heeft Van Thil­lo maar een frac­tie in han­den. Als hij wil in­ves­te­ren van­uit een lief­de voor het kran­ten­vak, moe­ten we niet staan roe­pen dat het ge­vaar­lijk is. Ik vind het juist fijn te zien dat er nog mensen in kran­ten ge­lo­ven." Laatste wijziging: 8 juli 2014, 11:40

De NRC-hoofdredacteur laat geen gelegenheid onbenut om de digitale versie van zijn krant te promoten: ‘We ver­die­nen er ge­woon meer op. We heb­ben geen eigen druk­ke­rij. Dus als we mor­gen alles di­gi­taal kun­nen doen, waar­om niet? Veel le­zers zwe­ren nog bij die ge­druk­te krant, maar laat ons er niet kramp­ach­tig aan vast­hou­den. Ik zit niet in dit vak om wit pa­pier zwart te maken. Ik ben hier om aan jour­na­lis­tiek te doen. Weet je dat ik geen pa­pie­ren abon­ne­ment meer heb op de krant? Som­mi­gen zijn daar­door ge­schokt, maar waar­om zou ik die hoop pa­pier thuis ver­gro­ten? Ik heb tien­tal­len abon­ne­men­ten op mijn iPad. Dat is perfect.’ Remarque daarentegen gelooft niet dat de papieren krant over vijf jaar verdwenen is: ‘Ze zeg­gen dat al sinds 1995. Het is onzin. De lees­er­va­ring - dat weet Peter he­laas niet meer - is su­pe­ri­eur op pa­pier. Die krant in huis geeft een fy­sie­ke band. Al besef ik dat dat voor de jongere ge­ne­ra­tie anders ligt.’  Van­der­meersch: ‘Ik voor­spel: de pa­pie­ren krant wordt een luxe­pro­duct, waar­voor je meer zal be­ta­len. Voor 420 euro per jaar in plaats van 370 willen we hem wel aan huis komen le­ve­ren, zelfs tot in Noord­oost-Gro­nin­gen’, aldus het interview bij De Tijd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.