uitreiking JvhJ 2021

— dinsdag 5 april 2011, 09:25 | 0 reacties, praat mee

OVSE uit forse kritiek op Turkije

Het is beroerd gesteld met de persvrijheid in Turkije, stelt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) op basis van een studie naar de media in het land. Dunja Mijatovic, binnen de OVSE verantwoordelijk voor het mediasegment, wijst op de tientallen journalisten die al gevangen zitten. Turkije heeft momenteel 57 journalisten in de gevangenis, maar lopende rechtszaken kunnen dat aantal mogelijk verhogen tot 700 tot 1000. "Het enorme aantal zaken roept fundamentele vragen op over het juridische kader rond journalistiek in Turkije", aldus Mijatovic. Landen binnen de OVSE, waaronder Turkije, hebben zich gecommitteerd aan de vrijheid van meningsuiting en de bescherming ervan. Landen hebben volgens Mijatovic het recht om de nationale veiligheid te beschermen, maar maatregelen mogen niet worden ingezet om mediavrijheden te beperken. "Het is belangrijk dat autoriteiten objectieve berichtgeving over zelfs gevoelige onderwerpen als terrorisme en nationale veiligheid beschermen." Meer bij OVSE / Lijst gevangen journalisten / Foto: OSCE/Susanna Lööf

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.