— donderdag 2 april 2020, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Overvoerd Erasmus MC voert nieuw persbeleid in; alleen NOS maakt beelden

Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC spreekt met de pers over de laatste ontwikkelingen rond corona | ANP

Het Erasmus MC in Rotterdam, dat onderzoek doet naar het coronavirus met bloedplasma van genezen patiënten en op de intensive care meerdere coronazieken verpleegt, voert nieuw persbeleid in. De stroom aan interviewverzoeken en telefoontjes van journalisten vormt een te grote belasting en vergroot het risico op coronabesmettingen.

Er komt daarom een poolbeleid, waarbij alleen de NOS beelden maakt en die rechtenvrij en kosteloos aan andere media beschikbaar stelt. Het aantal journalisten dat bij de persbriefings aanwezig kan zijn, moet van het medisch centrum ook omlaag.

Dat is de uitkomt van overleg van het ziekenhuis met het Genootschap van Hoofdredacteuren. Er komt één persmoment voor vragen.

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn daar afwisselend bij aanwezig.

“Dit betekent ook dat Gommers en Kuipers niet of veel minder beschikbaar zullen zijn voor aparte interviews op andere momenten of programma’s”, aldus het Erasmus MC.

De eerste persconferentie onder het nieuwe beleid is later vandaag, om 16 uur.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.