— donderdag 2 april 2020, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Overvoerd Erasmus MC voert nieuw persbeleid in; alleen NOS maakt beelden

Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC spreekt met de pers over de laatste ontwikkelingen rond corona | ANP

Het Erasmus MC in Rotterdam, dat onderzoek doet naar het coronavirus met bloedplasma van genezen patiënten en op de intensive care meerdere coronazieken verpleegt, voert nieuw persbeleid in. De stroom aan interviewverzoeken en telefoontjes van journalisten vormt een te grote belasting en vergroot het risico op coronabesmettingen. Laatste wijziging: 2 april 2020, 11:35

Er komt daarom een poolbeleid, waarbij alleen de NOS beelden maakt en die rechtenvrij en kosteloos aan andere media beschikbaar stelt. Het aantal journalisten dat bij de persbriefings aanwezig kan zijn, moet van het medisch centrum ook omlaag.

Dat is de uitkomt van overleg van het ziekenhuis met het Genootschap van Hoofdredacteuren. Er komt één persmoment voor vragen.

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn daar afwisselend bij aanwezig.

“Dit betekent ook dat Gommers en Kuipers niet of veel minder beschikbaar zullen zijn voor aparte interviews op andere momenten of programma’s”, aldus het Erasmus MC.

De eerste persconferentie onder het nieuwe beleid is later vandaag, om 16 uur.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.