— woensdag 3 maart 2021, 20:59 | 0 reacties, praat mee

Overleg tussen bonden en rvc L1 mislukt: rechtszaak volgende stap

Het overleg tussen de raad van commissarissen (rvc) van L1 en de vakbonden is mislukt. De rvc weigert de omstreden directeur Peter Elbers te laten vallen en zegt nu naar de ondernemingskamer stappen. Het personeel en de vakbonden beraden zich op vervolgstappen. Laatste wijziging: 4 maart 2021, 10:59

In een gezamenlijke verklaring aan het personeel schrijven bonden en de raad van commissarissen dat er meerdere keren is gesproken en dat dinsdagavond bleek dat overeenstemming niet mogelijk is. Wel worden elkaars standpunten en posities gerespecteerd.

NVJ-onderhandelaar Wais Shirbaz: ‘We zijn natuurlijk niet blij met deze conclusie van de rvc. De stap naar de Ondernemingskamer kost veel tijd, veel geld en veel negatieve publiciteit voor L1. Dus in vele opzichten schadelijk voor L1. Om deze redenen was een serieuze poging om in overleg met ons en het personeel op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor de bestaande situatie een logische keuze geweest. De komende dagen gaan we met ons achterban in gesprek over de mogelijke vervolgstappen’.

In een aanvullende verklaring aan het personeel schrijft de rvc: ‘De rvc heeft eerder reeds vastgesteld dat sprake is van een complexe problematiek binnen L1. Juist omdat op dit moment binnen L1 sprake is van verschillende opvattingen en percepties, is het belangrijk dat een onafhankelijke partij zorgvuldig onderzoek doet naar de ontstane situatie. De Ondernemingskamer biedt daartoe de beste waarborgen. Daarnaast zullen wij de Ondernemingskamer vragen om direct, op interim-basis, een tweede bestuurder te benoemen. Deze voorlopige maatregel is mede gericht op het brengen van rust in de organisatie en het oplossen van directe problemen’.

‘In dit proces is het individuele belang uiteraard ondergeschikt aan continuïteit en functioneren van L1. Elke oplossing die gericht is op een duurzame oplossing van de problematiek moet bespreekbaar zijn. Wie of wat dat ook betreft. Er moet een structurele oplossing komen die ervoor zorgt dat alle medewerkers weer veilig en met plezier hun werk kunnen doen, met respect voor elkaar, met borging van privacy en vrijheid van pers en in een gezond en gerespecteerd L1’.

Shirbaz wil eerst met zijn achterban overleggen voordat hij reageert op het eventueel aanstellen van de interim-manager en de suggestie om samen met de rvc naar de Ondernemingskamer te gaan.

Lees ook:
De stap naar de Ondernemingskamer van L1 is op zijn minst bijzonder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.