— dinsdag 23 mei 2017, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Overhandiging witboek Journalistiek heeft een prijs

Journalisten en vertegenwoordigers van de NVJ en NVF reiken op dinsdag 23 mei het witboek 'JA Journalistiek heeft een prijs' uit aan Peter Stadhouders, directeur van de uitgeverskoepel NUV, Shula Rijxman (voorzitter NPO) en Tweede Kamerleden.

Het witboek (.pdf)  schetst de huidige positie van (freelance) journalisten, fotojournalisten en programmamakers en de situatie van de mediasector door middel van interviews, achtergronden van de arbeidsmarkt; rekenvoorbeelden, kerncijfers van uitgevers en aanbevelingen.

Het witboek maakt deel uit van de campagne ‘Journalistiek heeft een prijs’, waarbij journalisten actie voeren voor het behoud van kwaliteitsjournalistiek en voor een fatsoenlijk inkomen voor alle journalisten.  (Foto)journalisten worden geconfronteerd met fors teruglopende redactiebudgetten, krimpende redacties, oplopende werkdruk en afbraaktarieven voor freelancers. Zoals onlangs al werd vastgesteld in het onderzoek ‘Monitor Freelancers en Media 2016’.

De NVJ vindt het de hoogste tijd dat weer geïnvesteerd wordt in journalisten die op professionele wijze en tegen een fatsoenlijke beloning signaleren, onderzoeken, onthullen, controleren, verbinden, verbeelden en duiden. Het witboek zit eind van de week als speciale bijlage bij Villamedia magazine en zal ook bij een debat in De Balie op 30 mei as. aan de orde worden gesteld. Op www.journalistiekheefteenprijs.nl worden de plannen verder toegelicht en acties en evenementen bekendgemaakt. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

NVJ NVF

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.