— vrijdag 21 maart 2014, 14:13 | 0 reacties, praat mee

Overgang

Jammer dat ik Pauw & Witteman nooit meer live kan zien. Maar ja, ik ben nu een ochtendmens. Laatst keek ik Uitzending Gemist, benieuwd hoe het met de heren ging. Ik zat op de bank, maar toen Ingeborg Beugel aan de beurt was viel ik daar vanaf. Ik wist heus wel dat Pauw en Witteman een merkwaardige verhouding hebben met vrouwen en dat zij zelden een normaal gesprek met ze voeren. Maar ik wist nog niet dat zij hun interviewstijl speciaal voor vrouwelijke gasten hebben aangepast. Laatste wijziging: 26 maart 2014, 12:01

Ingeborg Beugel maakte een documentaire over de overgang. Zij kreeg geen vragen, maar voorzetjes en veelzeggende blikken. Blikken naar de overige gasten.

Opening: ‘Ingeborg, je hebt gezegd: praten met mannen over de overgang, dat leidt helemaal tot niks dus welkom’. Best een grappig begin met alleen mannen aan tafel. Ingeborg pakte het leuk op en stak een monoloog af waar de heren niet meer tussen kwamen. Bij een debat kan het soms juist goed zijn als de interviewers er niet meer aan te pas komen. Maar hier leek iets anders aan de hand. De mannen hádden nauwelijks vragen.

Beugel stoomde vrolijk door, want zij had zich net maanden verdiept in het fenomeen. Ondertussen maakte de regie het onderwerp belachelijk door alsmaar in te zoomen op het gezicht van Youp van ‘t Hek die zich gedroeg alsof hij thuis een jonge blom van 30 heeft. Alsof dat niet erg genoeg was keken P&W ook schalks naar van ‘t Hek. Zij probeerden zich duidelijk in zijn kamp te scharen: de overgang?! Mijn god, moeten we het hier over hebben? Maar waarom in godsnaam deden ze het dan?

Pauw wist het: ‘Vrouwen in de overgang dat is ongeveer het hart van onze doelgroep denk ik ...heb je een handleiding voor mannen?’ Eindelijk een vraag.

Maar onthullender: Het is dus hun doelgroep, vrouwen in de overgang. Wat moet dat verschrikkelijk balen voor P&W zijn. De concurrentie met Humberto Tan is al zo moordend.

Een tip: als je dan toch besluit het onderwerp aan te snijden, doe er dan echt iets mee. Laat de enige man aan tafel die er iets zinnigs over zegt (Bennie Jolink) wat langer aan het woord en stel gewoon eens een geïnteresseerde vraag. Maar nee hoor. Nadat Linda de Mol in een oud fragment mocht zeggen dat de overgang niet sexy is (joh!), vroeg Pauw aan een PvdA-wethouder wat het standpunt van zijn partij inzake de overgang was. Ondanks het feit dat Beugel zich geen moment van de wijs liet brengen, vrees ik dat die kinderachtige meligheid het laatste zetje was voor de kijkers voor de overgang naar RTL Late Night.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.