Smartocto userneeds

— dinsdag 14 maart 2023, 08:46 | 0 reacties, praat mee

Oud-presentatrices NOS Jeugdjournaal Siham Raijoul en Roos Moggré herkennen verhalen NOS Sport

Voormalig presentatrice van het NOS Jeugdjournaal Siham Raijoul - © ANP / Anneke Janssen

Siham Raijoul (foto) en Roos Moggré, voormalig presentatrices van het NOS Jeugdjournaal, herkennen de verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Ze vonden de sfeer er niet fijn en kwamen er niet graag, vertelden de presentatrices maandagavond in Jinek. Laatste wijziging: 14 maart 2023, 10:43

“Wij kwamen liever niet op die verdieping boven ons”, zei Moggré. “De sfeer was daar minder goed. Als vrouw was dat geen fijne plek om te zijn.” Volgens de presentatrice liepen er “bepaalde types” rond die ze liever niet tegenkwam.

Ook Raijoul voelde zich niet prettig op die afdeling. “Soms moest je iets vragen op de sportredactie en dan moest je wel even de moed bij elkaar rapen om te vragen wat je moest vragen en zo snel mogelijk weer weg te zijn.”

Voor Raijoul was ook het verhaal van voormalig NOS Studio Sport-presentatrice Aicha Marghadi herkenbaar. Marghadi vertelde in het vrijdag verschenen artikel van de Volkskrant dat ze werd gepest vanwege onder meer haar afkomst. Raijoul heeft naar eigen zeggen tijdens haar werk ook te maken gehad met racisme, al zegt ze niet waar en wanneer. Zo kreeg ze onder meer te horen dat ze haar baan “alleen maar” vanwege haar afkomst had gekregen.

Bekijk meer van

NOS Sport

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.