banner festival 23

— donderdag 11 oktober 2012, 10:43 | 0 reacties, praat mee

Geding HDC Media - TMG van de baan

Het geding dat de ondernemingsraad (OR) van HDC Media tegen de directie van Telegraaf Media Groep (TMG) had ingediend bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam is van de baan. De partijen hebben deze week een overeenkomst bereikt, meldt secretaris redactieraad HDC Media Arie Booy. Het draaide om de vraag wie na de integratie van HDC Media met TMG-dochter HC, verantwoordelijk voor de huis-aan-huiskranten van het concern, de zeggenschap krijgt over inhoud en inkomsten van alle kranten en weekbladen. Volgens de OR van HDC Media is het uitgangspunt dat er één lokaal-regionale poot komt met één hoofdredacteur en een adjunct-hoofdredacteur voor h-a-h. Wie dat worden is nog niet duidelijk. Er is nu in ieder geval een kapstok die als nul-punt wordt gezien, zo zegt de OR, maar elke verandering kan tot een ander advies leiden. Bepaalde zaken, zoals de reorganisatie bij HC, moeten nog worden afgewacht. Het kan zijn dat andere samenwerkingen mogelijk zijn en dus kan daar ook een ander advies aan wordt gegeven. Laatste wijziging: 12 oktober 2012, 11:12

Booy laat verder weten dat er weliswaar een akkoord is, maar er ligt nog geen positief advies op het directieverzoek tot instemming met de juridische fusie tussen HDCmedia en Holland Combinatie. Het belangrijkste beletsel om positief te gaan adviseren is nu evenwel van de baan, aldus Booy.

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.