training eu starters

— donderdag 27 oktober 2022, 15:42 | 0 reacties, praat mee

OPZIJ krijgt twee nieuwe hoofdredacteuren: Marleen Hogendoorn en Noémi Prent vanaf 1 januari 2023 aan de slag

© Sander Pardon

Het feministische maandblad OPZIJ krijgt vanaf 1 januari 2023 twee nieuwe hoofdredacteuren. Journalisten Marleen Hogendoorn (1986) en Noémi Prent (1993) zullen de dit jaar overleden Marianne Verhoeven samen opvolgen. Tot hun officiële aantreden lopen de twee al mee met het productieproces van de titel. Laatste wijziging: 27 oktober 2022, 16:03

Het was Verhoeven zelf die de twee vrouwen al jaren geleden bij OPZIJ betrok. Sinds die tijd hebben Hogendoorn en Prent verschillende functies voor OPZIJ vervuld, bijvoorbeeld in de eindredactie en als schrijvers.

Voor hun gezamenlijke leiding aan het bad hebben Hogendoorn en Prent al concrete ideeën.

‘Vijftig jaar na de oprichting van OPZIJ is er veel verbeterd op gebied van vrouwenrechten. Maar OPZIJ blijft relevant, want gendergelijkheid is zowel binnen als buiten Nederland geen vanzelfsprekendheid. Wij zijn de uitgever dankbaar dat we als nieuwe generatie feministen de kans krijgen om het eerste echte feministische tijdschrift van Nederland te continueren. “Lezers moeten het blad met iets meer plezier uit het cellofaan trekken”, zei voormalig hoofdredacteur Marianne Verhoeven toen ze begon - in die geest gaan we verder’, aldus Hogendoorn en Prent.

Bekijk meer van

Opzij

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.