— maandag 11 januari 2016, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Demonstraties tegen Poolse mediawet

Jakub Kaczmarczyk / EPA

In de Poolse hoofdstad Warschau en in andere steden gingen tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de recent aangenomen mediawet. Ze vinden dat de wet een bedreiging is voor de democratie en de persvrijheid.

Vorige week bekrachtigde de Poolse president de wet waarbij de regering meer mogelijkheden krijgt om in te grijpen bij de publieke omroep. Er kunnen bijvoorbeeld hoofdredacties worden benoemd en ontslagen. De regering is daar ook al mee begonnen. De rechtse politicus en journalist Jacek Kurski is benoemd tot directeur van de staatstelevisie. Ook op andere belangrijke functies zijn mensen vervangen.

Komende woensdag debatteren EU-leiders en de Europese Commissie over de kwestie. EU-commissaris voor mediazaken Günther Oettinger wil dat Polen onder toezicht komt te staan. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Recht Polen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.