training eu starters

— dinsdag 25 september 2018, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Oprichters Instagram verlaten moederbedrijf Facebook

© ANP Foto

Amerikaanse media melden dat er al langere tijd interne onenigheid was tussen Facebook en Instagram over de koers van het foto- en videoplatform. Nu besluiten de Instagram oprichters om tijd voor zichzelf te nemen, melden ze in een verklaring. Laatste wijziging: 25 september 2018, 11:48

Oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger, zouden al eerder begonnen zijn met het plannen van hun vertrek. De door Facebook gehanteerde groeistrategie past niet in het toekomstbeeld dat zij zelf voor hun platform hadden.

Facebook kocht het bedrijf in 2012 voor een miljard dollar. Waar de populariteit van Facebook de afgelopen jaren steeds meer afnam, groeide Instagram juist. Momenteel staat de teller op meer dan een miljard gebruikers.

De Instagram-oprichters zijn niet de eerste pioniers die zich van Facebook afwenden. Eerder dit jaar koos ook de oprichter van WhatsApp ervoor om te vertrekken. De reden hiervoor was onenigheid over privacywetgeving.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg verklaart dat hij veel van de Instagram-mannen geleerd heeft en ze succes wenst. Zij bedanken op hun beurt Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg voor de tijd onder de vleugels van Facebook.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.