website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Oprichters Instagram verlaten moederbedrijf Facebook

Sabien Froger — Geplaatst in Journalistiek op dinsdag 25 september 2018, 11:39

© ANP Foto

Nieuws Amerikaanse media melden dat er al langere tijd interne onenigheid was tussen Facebook en Instagram over de koers van het foto- en videoplatform. Nu besluiten de Instagram oprichters om tijd voor zichzelf te nemen, melden ze in een verklaring.

Oprichters Kevin Systrom en Mike Krieger, zouden al eerder begonnen zijn met het plannen van hun vertrek. De door Facebook gehanteerde groeistrategie past niet in het toekomstbeeld dat zij zelf voor hun platform hadden.

Facebook kocht het bedrijf in 2012 voor een miljard dollar. Waar de populariteit van Facebook de afgelopen jaren steeds meer afnam, groeide Instagram juist. Momenteel staat de teller op meer dan een miljard gebruikers.

De Instagram-oprichters zijn niet de eerste pioniers die zich van Facebook afwenden. Eerder dit jaar koos ook de oprichter van WhatsApp ervoor om te vertrekken. De reden hiervoor was onenigheid over privacywetgeving.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg verklaart dat hij veel van de Instagram-mannen geleerd heeft en ze succes wenst. Zij bedanken op hun beurt Zuckerberg en operationeel directeur Sheryl Sandberg voor de tijd onder de vleugels van Facebook.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.