— maandag 13 mei 2019, 13:14 | 0 reacties, praat mee

Oppenheimer spant kort geding aan tegen SP om cartoon

Een beeld uit het spotje van de SP

Cartoonist Ruben L. Oppenheimer spant een kort geding aan tegen de SP, omdat de politieke partij zonder toestemming zijn materiaal gebruikte in een video, meldt het AD.

De pop was volgens de cartoonist identiek aan een tekening die Oppenheimer ooit maakte van toenmalig minister Ivo Opstelten. Het hoofd van Rutte was afkomstig uit een cartoon van Mirjam Vissers.

Oppenheimer eiste daarop onmiddellijke verwijdering van de video, maar ook een rectificatie. De video werd afgelopen vrijdag aangepast. De SP verving de trekpop door een ander model, nu met het hoofd van D66-voorman Rob Jetten.

Maar dat is niet voldoende. “Volgens Ron Meyer is een tweetje met ‘sorry’ een rectificatie. Daar denk ik iets anders over”, aldus de cartoonist op Twitter. Oppenheimer gaf eerder al aan dat hij niet wil dat zijn werk door politieke partijen wordt gebruikt, omdat hij dan niet meer vrij zou kunnen werken. Meer bij het AD

Bekijk meer van

Ruben L. Oppenheimer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.