— woensdag 1 juni 2016, 09:42 | 0 reacties, praat mee

Opnieuw journalist gedood in Jemen

Strijders in Jemen | Sahel al-Obeidi / AFP

In Jemen zijn bij gevechten tussen Houthi-rebellen en de coalitietroepen van de Jemenitische regering een journalist omgekomen en tien ontvoerde journalisten naar een andere locatie overgebracht. Ontvoeringen van journalisten komen in Jemen vaker voor, meestal voor losgeld. Ook ontzien strijdende partijen de media niet. Laatste wijziging: 2 juni 2016, 09:33

Volgens berichten werd verslaggever Abdallah Azizan door een Houthi-scherpschutter in het stadje Bayhan gedood. De tien journalisten werden al bijna een jaar geleden door Houthi-rebellen gevangen genomen, maar zouden begin mei in hongerstaking zijn gegaan. Volgens Reporters sans Frontières (RSF) hebben de rebellen hen nu naar een nieuwe, onbekende locatie overgebracht.

In februari kwam ook een journalist om door scherpschutters. Vorig jaar werd een Amerikaanse journalist een tijd door Houthi-rebellen vastgehouden.

Verslaggeving over het conflict in Jemen is levensgevaarlijk: volgens RSF zijn er alleen al dit jaar vijf journalisten gedood, Azizan meegeteld. In 2015 kwamen acht journalisten in Jemen om. Gevechten tussen Houthi-strijders en de Jeminitische regering braken in 2004 uit.

Bekijk meer van

Jemen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.