— woensdag 16 maart 2011, 09:16

‘Jemen moet journalisten beschermen’

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft er bij president Ali Abdallah Saleh van Jemen op aangedrongen persoonlijk toe te zien op bescherming van journalisten. Het protest komt op een moment dat er in Jemen al wekenlang onrust is: de bevolking dringt aan op veranderingen. Afgelopen weekend drong een regeringsgezinde knokploeg de kantoren binnen van het Yemeni Journalists' Syndicate (JYS) en dreigde het pand in brand te steken. Journalisten zien zich in Jemen bovendien geconfronteerd met bedreiging, gevangenneming en andere vormen van intimidatie. Verder worden in Jemen bepaalde websites geblokkeerd en kunnen journalisten niet vrij naar brandhaarden reizen. IFJ-president Jim Boumelha zegt Saleh persoonlijk verantwoordelijk te houden voor geweld tegen journalisten in zijn land.

Bekijk meer van

Jemen

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.