word studentlid

— woensdag 28 februari 2024, 14:30 | 1 reactie, praat mee

Opinie: De uitspraak in de ‘correctorzaak’ gaat niet leiden tot mínder redactiefreelancers

Een corrector die jarenlang op de redactie van de Volkskrant werkte, wordt nu door de rechter gezien als werknemer. Trek deze uitspraak door naar alle (eind)redacteuren die als 'vaste freelancer' op redacties werken, en dan kan deze uitspraak aardig wat gevolgen hebben voor de journalistiek. Al wordt de soep niet zo heet gegeten als-'ie wordt opgediend, betoogt Villamedia-redacteur Nick Kivits.

Bekijk meer van

Volkskrant

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Ruud Rogier, 29 februari 2024, 15:10

Waarom zou je er geen klussen bij kunnen doen als je in loondienst bent ? oké bij 40 uur dienstverband zal dat wel een probleem zijn. Maar 20 uur vast en de rest bijklussen lijkt wel een ideale situatie. Wat ik vooral positief van deze uitspraak is dat een lage beloning (€ 24,-) in grote mate bijdraagt aan het vermoeden van een vast dienstverband. De oplossing voor opdrachtgever en opdrachtgever zit hem dus voornamelijk in de hoogte van het uurtarief. Beter voor beide partijen dat die structureel omhoog gaat voor een gezonde freelance praktijk en correcte arbeidsrelatie.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.