training eu starters

— maandag 16 oktober 2017, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Ophef over archief Dichtbij.nl leidt tot oprichting ‘Meldpunt Prullenbak’

Journalismlab heeft een meldpunt gecreëerd om het onverantwoord verwijderen van relevante online content in kaart te brengen. De aanleiding is de recente ophef over het archief van hyperlokaal platform Dichtbij.nl dat op dit moment niet bereikbaar is. Het staat volgens oud-hoofdredacteur en bedenker Bart Brouwers op de planning om mogelijk definitief vernietigd te worden. Laatste wijziging: 16 oktober 2017, 09:03

Op de site van Journalismlab kan je een bericht achterlaten met welke content je mist en wie er voor de content verantwoordelijk was.

Ondertussen laat Brouwers weten dat Telegraaf Media Groep (TMG), de eigenaar van de content, nog steeds geen reactie heeft gegeven om duidelijkheid te verschaffen over het archief. Begin deze maand schreven achttien redacteuren, meeschrijvers en anderszins verantwoordelijken een open brief over het einde van Dichtbij.nl. Ze wilden weten wat nu de bedoeling is met het archief van het platform. De brief is volgens Brouwers een eigen leven gaan leiden en inmiddels al gesteund wordt door 125 mensen. 

Het verzoek blijft ook nog steeds staan: “draai svp het offline halen van de historische dichtbij-content terug en - nog belangrijker - voorkom dat al die artikelen vernietigd worden”.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.