— woensdag 14 september 2016, 13:51 | 1 reactie, praat mee

Ophef in Turkije om oppakken journalist Zaandam

ANP / Robin Utrecht

De arrestatie van de Turks-Nederlandse journalist Fatih Özyar in de Zaandamse wijk Poelenburg heeft in Turkije geleid tot verontwaardigde reacties. Dat meldt Elsevier. Zo stelt de Turkse Internationale Vereniging van Media dat 'Nederland blijkbaar de voorkeur geeft aan censureren, dan dat het de waarheid wil vertellen aan het publiek'.

Özyar werd maandagavond opgepakt, samen met een handvol anderen, voornamelijk jongeren. De jongeren zorgen al tijden voor rumoer in Poelenburg, met name in de buurt van de plaatselijke Vomar-supermarkt. Özyar bevond zich maandag onder de jongeren toen zij gearresteerd werden. De journalist, die ter plekke verslag deed voor de Turkse regeringskrant Sabah, werd gearresteerd vanwege het niet opvolgen van aanwijzigingen van de politie.

Het verslag van Özyar is opvallend omdat de journalist op de Turkse televisie stelt dat de jongeren gearresteerd worden omdat ze aanhangers zijn van de Turkse president Erdogan. Volgens Özyar zijn de jongens onterecht opgepakt omdat ze het onrecht in hun wijk willen filmen. De berichten over intimidatie en vernielingen die veelal in de Nederlandse media te horen zijn laat hij buiten beschouwing.

Bekijk meer van

Zaandam Turkije Fatih Özyar

Praat mee

1 reactie

Nicolas, 14 september 2016, 16:51

Deze z.g.n volwassen journalist is typerend voor het gedrag van hoe eenzijdig zijn onbeschoft gedragende jongere versies zich durven gedragen in o.a Zaanstad, verdraai de waarheid, iedereen is schuld behalve hun zelfs en hun vertekend spiegelbeeld; pit pit pit roepend als stoere strijders….Karma zal hun deel zijn en let op hoe de welwillende Turkse gemeenschap stelling zal gaan nemen tegen deze uitwassen die aan het handje van Turkije en Erdogan denken dat ze almachtig zijn.
Allah is niet doof,niet blind en niet dom, ook Allah kent schaamte over zijn mislukkelingen die onder het mom van broederliefde alleen aan zichzelf denken…Özyar de toorn die over jou losbreekt is aan je eigen kortzichtigheid te danken; 54 y.o met het verstand van een fruitvliegje.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.