— maandag 27 juli 2009, 09:02

‘Openheid over afgeluisterde journalisten’

Naar aanleiding van de rechtszaak van De Telegraaf tegen de Nederlandse Staat, moet minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken met een lijst komen van alle journalisten die ooit door de AIVD zijn afgeluisterd. Dat vindt SP-Kamerlid Ronald van Raak. Alleen op die manier valt te controleren "of er in het verleden nog meer fouten zijn gemaakt", stelt Van Raak in het Nederlands Dagblad. De rechtbank in Amsterdam oordeelde vorige week dat de AIVD de telefoons niet meer mag afluisteren. De AIVD is in beroep gegaan, maar een aantal partijen in de Tweede Kamer stelt dat Ter Horst openheid van zaken moet geven, al dan niet via de speciale commissie waarin fractievoorzitters vertrouwelijk over veiligheids- en inlichtingenzaken worden geïnformeerd. De VVD wil volledige openheid over afluisteren van journalisten; het CDA wil liever wachten tot alle lopende rechtszaken zijn afgehandeld, meldt het Nederlands Dagblad.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.