— zaterdag 19 december 2015, 15:06 | 0 reacties, praat mee

De Limburger ontslaat journalist om afluisteren

ANP / Marcel van Hoorn. Burgemeester Jos Som van Kerkrade

Dagblad Limburger/Het Limburgs Dagblad heeft deze week een journalist ontslagen omdat hij heimelijk geluidsopnamen van een besloten raadsvergadering van de gemeente Kerkrade heeft gemaakt. Over de inhoud van de bijeenkomst schreef hij vervolgens in de krant. De journalist maakte de opnamen zonder anderen bij de krant dat te vertellen en tegen de richtlijnen van de krant in, aldus de hoofdredactie in een verklaring.

Burgemeester Jos Som van Kerkrade deed na de krantenpublicatie aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie. Hij vermoedde dat raadsleden uit de school hadden geklapt over een reddingsplan voor de voetbalclub Roda JC.

De krant maakt zijn excuses naar de burgemeester, de raadsleden en de lezers. ‘Wij hebben niet gebracht wat u van ons verwacht: open en eerlijke journalistiek. Wij doen er alles aan om onze betrouwbaarheid in de toekomst nog beter te waarborgen. Dat beschouwen wij als het hoogste goed van een krant’, aldus de verklaring.

Bekijk meer van

De Limburger

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.