NVJ compleet lid

— woensdag 28 februari 2024, 07:10 | 0 reacties, praat mee

OpenAI beschuldigt de The New York Times van het hacken van zijn chatbot ChatGPT

OpenAI beschuldigt de The New York Times van het hacken van zijn chatbot ChatGPT

OpenAI beschuldigt The New York Times van het "hacken" van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen. Laatste wijziging: 28 februari 2024, 07:12

“De waarheid, die in de loop van deze zaak aan het licht zal komen, is dat de Times iemand betaalde om de producten van OpenAI te hacken”, staat in een rechtbankstuk dat OpenAI maandag heeft ingediend.

The New York Times zou “misleidende” informatie hebben ingevoerd via ChatGPT. Daardoor zou het AI-systeem het materiaal van de krant hebben gereproduceerd. “Een flagrante schending van de gebruiksvoorwaarden”, noemt OpenAI dat.

Onrechtmatig gebruik
The New York Times heeft OpenAI en Microsoft in december aangeklaagd omdat artikelen zonder toestemming zijn gebruikt om chatbots te trainen. Volgens de aanklacht is er onrechtmatig gebruikgemaakt van miljoenen artikelen. Daarmee moeten de gedaagden volgens de krant verantwoordelijk worden gehouden voor “miljarden dollars aan wettelijke en werkelijke schade” in verband met het “illegaal kopiëren en gebruiken van het unieke waardevolle werk van The Times”.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.