— vrijdag 9 september 2022, 16:36 | 0 reacties, praat mee

Ook Omroep MAX geeft medewerkers crisiscompensatie

Jan Slagter - © Omroep MAX

Ook Omroep MAX gaat werknemers de komende drie maanden crisiscompensatie geven, zo heeft omroepbaas Jan Slagter laten weten. Eerder maakte ook AVROTROS bekend medewerkers en zzp'ers te willen helpen in deze tijden van inflatie en koopkrachtdaling, zolang de overheid dat niet doet. Laatste wijziging: 9 september 2022, 21:02

‘De huidige energiecrisis en torenhoge inflatie treft veel mensen in de portemonnee’, aldus Slagter. ‘Bij de een komt de klap harder aan dan bij de ander. Als werkgever voel ik de verantwoordelijkheid om te kijken of we een rol kunnen spelen om deze financiële tegenvallers enigszins op te vangen. Vanaf oktober doet MAX een tijdelijke financiële tegemoetkoming aan het vaste personeel. Deze regeling loopt in principe tot en met december 2022. Naar een regeling voor vaste freelancers kijken we nog.’

De regeling houdt in dat werknemers tussen de 100 en 300 euro netto per maand erbij krijgen. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het salaris.

BNNVARA
BNNVARA laat vrijdagmiddag weten “ook te kijken naar de mogelijkheden om onze medewerkers te kunnen helpen in deze periode van hoge inflatie.”

KRO-NCRV laat weten ‘als onderdeel van de publieke omroep hierover eerst in gesprek te gaan met collega-omroepen alvorens ons individueel uit te spreken over het navolgen van deze actie. De lonen worden betaald vanuit belastinggeld en hier gaan wij uiteraard zeer zorgvuldig mee om’. De VPRO laat desgevraagd weten ‘vooralsnog voldoende verhoging in de cao te zien. Daarnaast gaan we zorgvuldig om met betalingen in de lijn van fair practice-afspraken’.

De NVJ roept alle andere omroepen, uitgevers en mediabedrijven op om het voorbeeld van AVROTROS en Omroep MAX te volgen.

Bekijk meer van

Publieke Omroep

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.