— maandag 30 januari 2017, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Ooggetuigen uit Mexico

Mexico is een land waar veel corruptie en schending van mensenrechten plaatsvindt. De journalisten die daarvan verslag doen lopen het risico bedreigd, vervolgd, gemarteld of zelfs vermoord te worden. En niet alleen de journalisten zelf lopen gevaar, ook familieleden zijn vaak de dupe van geweld. Tussen 2000 en mei 2016 zijn er 94 journalisten vermoord.

‘Het verdriet van Mexico’ gaat over de tragische toestand van het land, verteld door zeven journalisten. Ze delen allemaal hun persoonlijke verhaal om zo de waarheid aan het licht te brengen. Als protest tegen de situatie die al jaren duurt én als ode aan de journalisten die onder levensgevaarlijke omstandigheden toch verslag blijven doen.

Het verdriet van Mexico. Ooggetuigen uit een wetteloos land. Uitgeverij Balans, ISBN 9789460031632, 256 pagina’s, € 19,99

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.