word studentlid

Bijeenkomst

Onze vrouw in Jemen: Irma van Dueren

6 november 2018, 20:00–22:00
De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam Laatste wijziging: 27 september 2018, 14:45

De Nederlandse ambassade in Jemen is op dit moment tijdelijk gesloten. De diplomatieke staf uit Sana’a moest geëvacueerd worden naar Nederland, maar dat betekent niet dat het werk ook ophoudt. Ambassadeur Irma van Dueren pendelt nu heen en weer tussen drie locaties om haar werk als ambassadeur voort te zetten: Den Haag, Sana’a en Riyad. Hoe is het om je ambassade te moeten sluiten? Kun je wel op afstand ambassadeur zijn? Er wordt tijdens deze avond gesproken met Irma over het land waar bijna geen journalisten meer zijn, waar de grenzen op slot zitten en de bevolking dringend hulp nodig heeft.

In Jemen vindt op dit moment de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats. Wat begon als een burgeroorlog is uitgegroeid tot een internationaal strijdtoneel. Zo zijn Westerse landen betrokken bij het leveren van oorlogsgoederen. Met Irma van Dueren praat moderator Eelco Bosch van Rosenthal over haar werk als ambassadeur en over de rol van Nederland in Jemen. Nederland heeft een 40-jarige relatie met Jemen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, en beschikt daardoor over veel kennis van het land. Welke rol speelt Nederland bij het zoeken naar beëindiging van het conflict? Niet alleen door het leveren van humanitaire hulp, maar ook door ondersteuning van het politieke proces?

Dit programma is onderdeel van de reeks Onze Man/Vrouw in.., een serie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin telkens de ervaringen van een Nederlandse Ambassadeur in een land uit de MENA-regio centraal staan. In eerdere edities verschenen de ambassadeur in Iran, Susanna Terstal, en de ambassadeur in Marokko, Désirée Bonis.


Moderator: Eelco Bosch van Rosenthal

Klik hier voor tickets.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.