website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

De grootste radio- en televisievrouwen uit de 20ste eeuw

Sabien Froger — Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018, 11:59

Agenda zondag 11 november 2018, 14:00 - zondag 11 november 2018, 16:00, Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Tijdens deze bijeenkomst wordt er samen met onder andere Hedy d'Ancona, Tineke Verburg en historica Els Koek, teruggekeken op enkele van Nederlands grootste mediavrouwen van de afgelopen eeuw.

Historica Els Kloek brengt historische vrouwen voor het voetlicht. Voor haar nieuwste boek verzamelde ze biografische informatie van de 1001 grootste Nederlandse vrouwen van de 20e eeuw. In het lexicon is ook een groot aantal radio- en televisievrouwen opgenomen, zoals Hannie Lips, Mies Bouwman en Meta de Vries.

Deze middag wordt een hommage gebracht aan de mediavrouwen die zijn opgenomen in dit nieuwe lexicon. Vakgenoten, vrienden, collega's en familieleden zullen een eerbetoon brengen aan deze historische vakvrouwen door herinneringen op te halen over hun gezamenlijke verleden.

Naast auteur Els Kloek, zijn o.a. Hedy d’Ancona, Tineke Verburg en Eva de Boer aanwezig deze middag. Journaliste en programmamaker Fidan Ekiz presenteert de bijeenkomst.

Klik hier voor tickets.
banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.