website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onze Man in Deventer wint Nachtwacht Award 2019

Lars Pasveer — Geplaatst in persprijs op woensdag 30 januari 2019, 09:38

ANP

ANP

Nieuws Het NPO Radio 1-programma 'Onze Man in Deventer' van Özcan Akyol heeft de Nachtwacht Award 2019 gewonnen, een nieuwe radioprijs voor het beste nachtprogramma van Nederland. De prijs, vernoemd naar een legendarische TROS-nachtprogramma dat tot 1995 in de lucht was, is een initiatief van mediavakplatform Spreekbuis.

“Eus weet een zeer onconventioneel nachtprogramma te maken door bij hem thuis in Deventer zeer persoonlijke gesprekken aan te gaan. Hij raakt niet alleen de gevoelige snaar bij zijn gasten, maar ook van zijn luisteraars, die massaal op zijn programma hebben gestemd”, zegt Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

Het programma Onze Man in Deventer bestaat sinds eind 2017.

De Nachtwacht Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Otto zei bij de introductie eerder dit jaar: “Door bezuinigingen hebben we tegenwoordig steeds minder nachtprogramma’s op de Nederlandse radio, terwijl deze vaak een baken zijn voor alle nachtwerkers en -wakers. Nachtprogramma’s lijken soms een tweederangs bestaan te hebben, maar dat is geheel onterecht. Veel radio-dj’s ervaren het maken van nachtprogramma’s als intiemer, waarbij luisteraars veel loyaler zijn.”

Spreekbuis meldt op basis van de uitgebrachte stemmen de volgende Top 5:

1. Onze Man in Deventer (BNNVARA)
2. Martijn Kolkman (Qmusic)
3. Nachtzuster (Omroep Max)
4. Nooit Meer Slapen (VPRO)
5. RickvanV Doet 2 (Powned)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.