— woensdag 20 december 2017, 08:19 | 0 reacties, praat mee

Online bereik regionale omroepen omhoog

Het factsheet van Motivation over het bereikonderzoek regionale omroepen.

Het bereik van de regionale online kanalen is gestegen in de afgelopen 3 jaar. En dat terwijl de kijkers en luisteraars trouw blijven aan de regionale radio- en tv-zenders. In 2017 kijken en luisteren er evenveel mensen als in 2015. Zij geven de regionale omroep een ruime voldoende met een 7,3.

Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction, dat twee keer per jaar het bereik van de regionale omroepen meet onder 800 mensen per regionale omroep. De Stichting Regionale Publieke Omroep komt met de cijfers naar buiten. Dat is het samenwerkings- en coördinatieorgaan voor de publieke media-opdracht op regionaal niveau.

In de afgelopen 3 jaar is het bereik van de regionale online kanalen (website, app en sociale media) in het eigen verzorgingsgebied gestegen van 30% naar 39%. De televisiekanalen bereiken nog steeds 72% en de radiokanalen 42% van de Nederlanders van 18 tot en met 75 jaar. Het weekbereik van de regionale tv zenders is 45% en van de radiozenders 24%.

Vrijwel alle Nederlanders kennen de regionale omroepen. 97% van de Nederlanders kent de regionale tv-zender. Negen van tien Nederlanders kennen de regionale radiozenders. De gemiddelde kijktijd (tv) is 27 minuten en de gemiddelde luistertijd (radio) is 85 minuten per dag.

Sinds 2013 worden het bereik en de waardering gemeten van de kanalen van de regionale omroepen onder een steekproef die groot genoeg is om betrouwbare cijfers te leveren per verzorgingsgebied.

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.