website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Onenigheid over naam Dichtbij-project

Lars Pasveer — Geplaatst in Journalistiek op dinsdag 14 december 2010, 15:38

Nieuws

BN DeStem vreest verwarring onder lezers, nu zowel zij als de Telegraaf Media Groep (TMG) met een ‘hyperlokaal’-nieuwsproject zijn begonnen onder de naam ‘Dichtbij’. Beide organisaties zeggen maanden naar het moment van lancering te hebben toegewerkt. Bart Brouwers, verantwoordelijk voor het project bij TMG reageert: “De naam ‘dichtbij’ is voor ons vanaf het prille begin van ons traject helder geweest. Maar liever dan een welles/nietes te ontketenen over de datum, wil ik benadrukken dat elk hyperlokaal initiatief op dit moment interessant is. Uiteindelijk zal blijken welke uitvoering zal aanslaan en welke niet.”

Volgens hoofdredacteur Johan van Uffelen (BN DeStem) kan het TMG niet zijn ontgaan dat een domeinnaam als ‘dichtbijetten-leur.nl’ op 13 april van dit jaar al was vastgelegd, omdat ze het ‘dichtbijettenleur.nl’ (zonder ‘correct’ verbindingsstreepje, red.) pas op 10 december registreerden.

Brouwers meent dat geenzins vaststaat dat er slechts ruimte is voor één aanbieder van hyperlokaal nieuws. “Het is dan ook heel goed dat BN De Stem een duidelijke andere aanpak kiest dan wij. Ik wens BN De Stem met hun project dan ook alle succes van de wereld.” Hij biedt BN DeStem aan om te profiteren van opgedane kennis en sluit samenwerking niet uit.

BN DeStem is met TMG in gesprek over de ontstane situatie, aldus Van Uffelen.

- Ook BN DeStem met hyperlokaal nieuws
- Dichtbij.nl titel lokale Telegraaf-sites

1 reactie

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

  1. 1. Juul, 15 december 2010, 13:14

    Typies de Telegraaf weer, binnenkort zeggen ze dat Nederland van hun is…...

    Ook hier een staaltje TMG:

    http://www.192tv.nl/persberichten.html