training eu starters

— maandag 21 november 2022, 14:48 | 0 reacties, praat mee

Onduidelijkheid over werkzaamheden van Matthijs van Nieuwkerk bij omroep NTR

Er is nog geen duidelijkheid over de werkzaamheden van Matthijs van Nieuwkerk bij de NTR. De omroep "moet in overleg" met zowel de televisiemaker als de NPO, heeft een woordvoerder van de NTR gemeld. Laatste wijziging: 23 november 2022, 15:17

Maandag maakte Van Nieuwkerk bekend zijn werk voorlopig neer te leggen. De banden met omroep BNNVARA, waarvoor Van Nieuwkerk onder meer Chansons! en Matthijs Gaat Door maakt, heeft hij verbroken.

“Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk”, liet de 62-jarige Van Nieuwkerk weten aan het ANP.

De NTR maakt met Van Nieuwkerk verscheidene tv-programma’s rond de Top 2000. Of die ook dit jaar worden gemaakt, is nog onduidelijk. De NTR besloot zaterdag de tweede opnamedag van de Top 2000 Quiz niet te laten doorgaan. Vrijdag zijn wel opnames gemaakt. De draaidagen van Top 2000 à Go-Go staan voor volgende maand gepland.

Van Nieuwkerk is in opspraak na een reeks publicaties van de Volkskrant. In de artikelen spraken tientallen medewerkers van De Wereld Draait Door over de werkcultuur achter de schermen. Het ging volgens hen om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen” van Van Nieuwkerk.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.