anner smart octo

— woensdag 31 juli 2019, 11:10 | 0 reacties, praat mee

Onduidelijkheid over teruggave Blendle-tegoeden

Blendle-oprichter Alexander Klöpping. Foto: ANP / Piroschka van de Wouw

De online kiosk Blendle gaat gebruikers die op 1 augustus nog tegoed hebben openstaan dat geld op die dag toch niet hun geldteruggeven. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen kunnen gebruikers geld dat ze bij de kiosk in hun virtuele portemonnee hebben gestort terugkrijgen, meldt een woordvoerder aan RTL Nieuws.

Met ingang van 1 augustus stopt Blendle met de verkoop van losse artikelen. Gebruikers die nog via de online kiosk kranten en tijdschriften willen lezen, kunnen dat alleen nog doen met een Premium-abonnement. Daarbij krijgen ze dagelijks een selectie van artikelen uit de kranten te lezen. Ook krijgen gebruikers met het abonnement volledige toegang tot tijdschriften.

De afgelopen weken heeft Blendle gebruikers met mailcampagnes aangespoord hun resterend tegoed om te zetten in een Premium-abonnement. Daarop ontstonden vragen van gebruikers, die de kiosk vroegen of ze ook hun geld terug konden krijgen.

Contact opnemen met Blendle loonde in sommige gevallen. Half juli meldden enkele gebruikers dat ze de toezegging hebben gekregen dat ze hun geld terugkregen. Ook gaf Blendle aan dat gebruikers die niet overstappen naar Premium hun tegoed alsnog mogen opmaken.

Een nieuwe mailing, verstuurd op 30 juli, spreekt die eerdere toezeggingen tegen, meldt RTL. Daarin wordt alleen gesproken over de mogelijkheid tegoed alsnog op te maken, maar wordt met geen woord gerept over geld teruggeven.

In een reactie op Twitter laat Blendle-oprichter Alexander Klöpping weten dat de digitale kiosk nog steeds de intentie heeft gebruikers geld terug te geven. Maar dat gebeurt pas wanneer de servers van het ‘oude Blendle’ gesloten worden. Volgens Klöpping was het oorspronkelijk de bedoeling dat die servers op 1 augustus uit zouden gaan. “Maar voor sommigen kwam dat moment te snel en daarom hebben we die datum opgeschoven.”

Wanneer de oude servers van Blendle precies uitgaan en gebruikers hun geld wel terug krijgen, heeft Blendle nog niet bekend gemaakt.

Bekijk meer van

Blendle

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.