banner festival 23

— vrijdag 17 december 2021, 09:39 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar inkomensverlies zelfstandigen

© Venema Media / ANP

De creatieve Sector doet onderzoek naar de inkomensgevolgen voor zelfstandigen in de creatieve en culturele sector die buiten de compensatieregelingen van de overheid vallen. Hoewel diverse steunmaatregelen zijn verlengd nadat de overheid de huidige coronamaatregelen verlengde tot en met 14 januari, stelt het kabinet nog steeds geen extra financiële regelingen tegenover voor zelfstandigen.

Met name (foto)journalisten die werkzaam zijn in de cultuur-, sport- en evenementenbranche hebben te maken met inkomstenverlies.

Om beter in kaart te brengen wat de gevolgen zijn voor zelfstandigen kan er tot 20 december een enquête worden ingevuld. Ook roept de NVJ getroffen journalistieke ondernemers zich te melden.

Bij de NVJ staat een handig overzicht van welke regelingen er allemaal zijn en waar er steun kan worden aangevraagd. Zo kunnen schrijvende journalisten tot 20 december een werkbeurs aanvragen van maximaal 2.500 euro. Ook worden er op dit moment een aantal steunfondsen opgetuigd. Informatie daarover volgt als er meer bekend is.

Bekijk meer van

ZZP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.