word studentlid

— woensdag 8 maart 2017, 08:01 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad TMG stapt naar rechter om overname

Ondernemingsraad TMG stapt naar rechter om overname
ANP / Jeroen Jumelet

De ondernemingsraad (or) van Telegraaf Media Groep (TMG) gaat de aanbeveling van de eigen Raad van Commissarissen over de overname door het Belgische Mediahuis aanvechten bij de rechter. Dat heeft de or dinsdag gezegd in De Telegraaf. Laatste wijziging: 8 maart 2017, 10:40

De or voelt zich gepasseerd omdat de commissarissen een oproep om een gelijk speelveld te creëren voor bieders Mediahuis en Talpa heeft genegeerd. De ondernemingsraad legt de kwestie daarom nu voor aan de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

De raad van commissarissen sprak zondag haar voorkeur uit voor een overname door Mediahuis. Tegelijkertijd werd het bestuur van TMG geschorst, omdat de twee bestuursleden niet akkoord gingen met de aanbeveling. De twee bestuursleden, Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp, stapten daarom ook naar de rechter.

De or stelt geen voorkeur te hebben voor een overname door Mediahuis of Talpa en zegt alleen naar de rechter te stappen omdat ze zich buitenspel gezet voelt. Ook Talpa stapt naar de rechter. Het bedrijf van John de Mol wil een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken bij TMG en wil dat de Ondernemingskamer een onafhankelijke commissaris benoemt in de Raad van Commissarissen van de uitgever.

Bekijk meer van

TMG

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.