PersVeilig

— woensdag 19 april 2017, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad TMG definitief achter overname door Mediahuis/VPE

ANP

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Telegraaf Media Groep (TMG) schaart zich achter het overnamebod van Mediahuis en VP Exploitatie. De COR zal die overname steunen en trekt tegelijk een voorgenomen procedure bij de Ondernemingskamer in. Laatste wijziging: 19 april 2017, 09:12

De steun komt in ruil voor een aantal toezeggingen rond strategie, financieel beleid, onafhankelijke journalistieke positie, governance, personeel en medezeggenschap. De TMG zal deze toezeggingen in een document vastleggen, het zogeheten position statement, dat specifieke standpunten helder vastlegt.

De COR zegt vertrouwen te hebben dat een overname door Mediahuis/VPE zal bijdragen aan het herstel van TMG en groeiperspectieven biedt, “ook op multimediaal terrein”. Hoewel ‘Talpa’ in het persbericht niet valt, is dat laatste een duidelijke verwijzing naar de ambities waarmee overnameconcurrent Talpa naar voren treedt: namelijk TMG omvormen tot een multimediaal bedrijf waar print, radio, televisie en internet samenkomen.

Het medezeggenschapstraject in relatie tot het overnamebod is daarmee afgerond, schrijft TMG. COR-voorzitter Ria Mul hoopt dat de steun die de COR aan een overname door Mediahuis/VPE uitspreekt helpt “de linies weer te sluiten” en “bijdraagt aan de acceptatie van het te nemen besluit” onder werknemers bij TMG.

Bekijk meer van

VP Exploitatie TMG Mediahuis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.