onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 24 juli 2015, 14:25 | 0 reacties, praat mee

‘Onafhankelijkheid FT niet in geding bij verkoop aan Nikkei’

Niklas Halle'n / AFP

UPDATE Zowel Nikkei als Pearson hebben geprobeerd twijfels over de overname van Financial Times (FT) door het Japanse Nikkei weg te nemen. Volgens critici zijn er twijfels of de Britse krant wel onafhankelijk blijft, zo schrijft The Guardian.

In de 58 jaar dat Pearson eigenaar was van de krant is de krant altijd journalistiek onafhankelijk geweest. Pearson topman John Fallon heeft uitgebreid met het Nikkei-management en met collega’s van The Financial Times gesproken en hij heeft alle reden te geloven dat Nikkei zich hetzelfde zal opstellen als Pearson heeft gedaan, zo zei Fallon bij het BBC Radio 4 programma Today.

Nikkei heeft middels een mail aan het personeel laten weten niet in te grijpen in de journalistieke onafhankelijkheid van de zakenkrant. De president van het bedrijf Tsuneo Kita hoopt dat het huidige managementteam van FT zal aanblijven om de krant te leiden. Ook gaf hij aan te investeren in de Financial Times om de krant “zeer winstgevend’ te maken. Banenverlies ligt voorlopig dus niet in het verschiet.

Pearson gaf donderdag bij de verkoop van de krant aan zich meer op de educatieve sector te willen richten. Uit vandaag gepubliceerde cijfers over het eerste halfjaar van 2015 blijkt dat door een teruglopende vraag naar schoolboeken het uitgeefconcern minder winst heeft gemaakt.  De operationele winst viel terug tot 72 miljoen pond, van 73 miljoen pond in de eerste zes maanden van vorig jaar. Meer bij NU.nl

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.