onderzoek covid en journalistiek

— vrijdag 21 augustus 2015, 10:16 | 0 reacties, praat mee

De Persgroep verkoopt deel mediabelangen Denemarken

De Persgroep verkoopt een deel van haar mediabelangen in Denemarken. De uitgever werd eerder dit jaar eigenaar van de Deense mediagroep Berlingske Media, via de overname van de Britse Mecom-groep. De top van De Persgroep nam de voorbije maanden de tijd voor een strategische evaluatie van de Deense mediabelangen. Midtjyske Media, een onderdeel dat enkele regionale Deense titels wordt nu verkocht aan de lokale uitgever Jysk Fynsk Medier.

De verkochte titels omvatten dag- en weekbladen en drukactiviteiten. Beide partijen sloten ook een overeenkomst om gedurende vijf jaar samen te werken rond de uitwisseling van content. Volgens CEO Lisbeth Knudsen van Berlingske Media wordt er gewerkt aan een vereenvoudiging van de organisatie rond drie kernmerken: de kwaliteitskrant Berlingske, de populaire krant BT en het weekblad Weekendavisen. De Persgroep verwacht dat de operatie tegen begin 2016 helemaal afgerond kan worden. Meer bij De Tijd

Bekijk meer van

Mecom De Persgroep

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.