persveilig seminar

— vrijdag 5 juni 2015, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Omvangrijke hack Amerikaanse overheid

Lex van Lieshout / ANP XTRA

De Amerikaanse autoriteiten hebben op donderdag te maken gehad met een omvangrijke hackaanval, waar miljoenen ambtenaren door getroffen zijn. Volgens een lid van de zogeheten Senate Intelligence Committee is de hack vermoedelijk afkomstig uit China en waren vrijwel alle departementen van de Amerikaanse overheid doelwit. Er zijn mogelijk gegevens over vier miljoen voormalige en huidige werknemers gekraakt, meldt de BBC op basis van berichten van de Office of Personnel Management (OPM), de afdeling die gaat over personeelsbeleid bij de Amerikaanse federale overheid. Het zou bij de buitgemaakte informatie gaan over onder meer taakomschrijvingen en resultaten van evaluatiegesprekken. Laatste wijziging: 5 juni 2015, 09:24

Pikant is dat gisteren, op basis van gelekte Snowden-documenten, blijkt dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA de internationale internetverbindingen al jarenlang scant op verdacht gedrag zoals hacks en hackpogingen. Het doet dat zonder rechterlijk bevel. Wel heeft de Amerikaanse justitie toestemming gegeven op deze patronen te scannen - al is het de NSA verboden om het complete netwerkverkeer door te lichten; er mag enkel naar specifieke patronen gezocht worden, aldus de New York Times. Zie ook Compromised van de Huffington Post.

Bekijk meer van

NSA

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.