— maandag 30 juni 2008, 10:00 | 0 reacties, praat mee

‘Omroepsalarissen maximaal twee ton’

Foto: © NPO

UPDATE Er komt een plafond aan de vergoedingen die omroepen kunnen betalen aan presentatoren en bestuurders bij de publieke omroep. Dat heeft verantwoordelijk minister Ronald Plasterk (OCW) gezegd. Plasterk wacht op voorstellen uit de sector zelf, maar verklaarde tegenover het Radio 1-Journaal dat het maxium "niet ver van de twee ton mag afzitten". Dat komt overeen met een (overigens niet in de wet vastgelegd) maximum van 180.000 euro, dat inmiddels bekend staat als de Balkenende-norm - het salaris van de minister-president. Voorzitter Hagoort van de Publieke Omroep meent dat deze Balkenende-norm alleen moet gelden voor omroepbestuurders en niet voor presentatoren. Die zouden anders overstappen naar commerciële omroepen. Plasterk verwacht dat ook presentatoren met een lager maximumsalaris genoegen zullen nemen.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.