— donderdag 17 januari 2019, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Omroepen omzeilen NPO in toekomstvisie publieke omroep

NPO

Omroepen in Hilversum hebben een eigen toekomstvisie geschreven over de publieke omroep in Nederland. Het College van Omroepen (CvO) wil dat plan deze week aan minister Slob toezenden. Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat het plan zonder medeweten met de NPO is geschreven - en dat die solovlucht bij de NPO 'zeer slecht' zou zijn gevallen.

Aan het plan zou momenteel de laatste hand worden gelegd. Een NPO-woordvoerder ontkent tegenover het FD dat het plan bij de NPO-top tot ergernis heeft geleid: “Er is nog geen plan. Iedereen inventariseert en geeft zijn input. Daarbij hebben de omroepen uiteraard een iets andere insteek dan de NPO als overkoepelende organisatie.”

In de plannen zouden omroepen meer inspraak willen over de besteding van budgetten en de programmering. Aspirant-omroepen zouden bovendien niet strak aan de ondergrens van 150.000 leden gehouden moeten worden om in het bestel te kunnen blijven.

Volgens het FD zouden omroepen graag eigen vertegenwoordigers in het bestuur of de Raad van Toezicht van de NPO willen hebben. Meer bij FD

Bekijk meer van

NPO Hilversum

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.