website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Omroepen omzeilen NPO in toekomstvisie publieke omroep

Lars Pasveer — Geplaatst in omroep op donderdag 17 januari 2019, 09:25

NPO

NPO

Nieuws Omroepen in Hilversum hebben een eigen toekomstvisie geschreven over de publieke omroep in Nederland. Het College van Omroepen (CvO) wil dat plan deze week aan minister Slob toezenden. Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat het plan zonder medeweten met de NPO is geschreven - en dat die solovlucht bij de NPO 'zeer slecht' zou zijn gevallen.

Aan het plan zou momenteel de laatste hand worden gelegd. Een NPO-woordvoerder ontkent tegenover het FD dat het plan bij de NPO-top tot ergernis heeft geleid: “Er is nog geen plan. Iedereen inventariseert en geeft zijn input. Daarbij hebben de omroepen uiteraard een iets andere insteek dan de NPO als overkoepelende organisatie.”

In de plannen zouden omroepen meer inspraak willen over de besteding van budgetten en de programmering. Aspirant-omroepen zouden bovendien niet strak aan de ondergrens van 150.000 leden gehouden moeten worden om in het bestel te kunnen blijven.

Volgens het FD zouden omroepen graag eigen vertegenwoordigers in het bestuur of de Raad van Toezicht van de NPO willen hebben. Meer bij FD

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.