— vrijdag 27 januari 2012, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Rechter stelt Omroep Brabant in gelijk

Omroep Brabant heeft een rechtszaak tegen de provincie gewonnen. De provincie wilde de regionale omroep korten op de subsidie. In 2012 zou het gaan om 4 ton. In 2015 zou de korting zijn opgelopen tot 1,7 miljoen euro, 10 procent van de totale subsidie. De bestuursrechter van de rechtbank 's-Hertogenbosch oordeelt dat de provincie Noord-Brabant onzorgvuldig heeft gehandeld en opnieuw naar het bezwaar van de omroep moet kijken. De provincie Noord-Brabant moet beter motiveren waarom Omroep Brabant met minder subsidie toekan. Naast Omroep Brabant staan nog zeven regionale omroepen op de lijst om door de provincies gekort te worden op de subsidie. Mogelijk kunnen zij nu ook eventuele bezuinigingen afwentelen. Meer bij Omroep Brabant

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.