banner festival 23

— donderdag 10 oktober 2019, 09:31 | 1 reactie, praat mee

Omroep West onthulde naam waarnemend burgemeester Den Haag dankzij lek; gemeente doet aangifte

Johan Remkes, wiens klus als waarnemend burgemeester van Den Haag voortijdig uitlekte | Koen van Weel / ANP

Omroep West heeft dankzij een toegespeelde opname van een vertrouwelijke vergadering kunnen onthullen dat Johan Remkes als waarnemend burgemeester van Den Haag aan de slag gaat, na het plotse vertrek van burgemeester Pauline Krikke. De gemeenteraad is niet blij met het lek en doet aangifte. Laatste wijziging: 10 oktober 2019, 09:33

Het voortijdig uitlekken van de naam lijkt een echo van de burgemeestersbenoeming van Kerkrade, hetgeen resulteerde in een slepende juridische strijd tegen de journalist die het nieuws bracht.

De gemeenteraad heeft aangifte gedaan vanwege het lek. Diverse gemeentepartijen staan daar achter: “Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht” (VVD), “Dit lekken [is] een enorme minachting naar de burger”(GroenLinks) en “Heel goed!” aldus lokale partij NIDA.

Commissaris van de koning Jaap Smit, die in de opname de vijftien fractievoorzitters expliciet op het hart drukt “de kaken op elkaar te houden” voor hij de naam noemde, zegt tegenover Omroep West het lek ‘idioot’ te vinden.

De Volkskrant citeert uit de opname dat Remkes volgens Smit “een aantal dingen in de stad op orde” moet brengen en zijn missie niet is om per se geliefd te worden bij de stadsbewoners.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Martin Hopman, 10 oktober 2019, 18:53

Kijk het zit zo. De regering zit verschrikkelijk in z’n maar met die nitraat-uitspraak.Wringt zich in alle bochten om Schiphol, Lelystad en Zanvoort(F1) toch ruim baan te geven.Verwacht werd dat klimaat hardliner Remkes z’n poot wel eens stijf zou kunnen gaan houden.Krikke in Den Haag moet opstappen. Urgent vervanger bezocht. Remkes als partijman weggepromoveerd. Klimaat/nitraat vervanger van meer flexibele aard aanstellen( moet nog, komt wel) en tegelijkertijd twijfels aan Nitraat-cijfers van het RIVM spinnen. Ja, zo ram je in onze moderne schiijn-democratie die milieubeschadigende projecten er wel door.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.